Dion van Gijtenbeek

Dion van Gijtenbeek

Salesmedewerker bij BeheerVisie

Dion van Gijtenbeek is salesmedewerker bij BeheerVisie en geniet van het specifieke werk voor gemeenten.

Continu met product bezig

“Ik houd me bezig met new business. Ik benader klanten, ik houd verkooppresentaties, ben verantwoordelijk voor accountmanagement, maar ook betrokken bij de doorontwikkeling van onze producten. Dat is het leuke aan werken hier: je bent continu met het product bezig, omdat je constant samen met collega’s signalen uit de markt vertaalt naar het product.”

De kick

“Het is een mooie markt. Ik krijg natuurlijk een kick van het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Maar ik haal er net zo veel voldoening uit als ik bijvoorbeeld een probleem of klacht ombuig naar een heel tevreden klant.”

Meedenken

“Als een klant een bepaalde functionaliteit wenst, moeten wij zelf nadenken over hoe we die kunnen vormgeven. Je wordt uitgedaagd om mee te denken en marktonderzoek te doen. Hebben andere gemeenten hier ook behoefte aan? Hoe kunnen we hier een oplossing voor vinden, welke partners hebben we daarbij nodig?”

Vertrouwen is de cruciale factor

“Salestrajecten bij gemeenten zijn heel specifiek. Dit is geen werk voor mensen die het puur gaat om het scoren van orders. Salestrajecten duren langer dan in de meeste branches. De cruciale factor is vertrouwen. De klant moet voelen dat je meedenkt, dat je hem snapt. Het is echt consultative selling. Analyseren wat de klant wil, liefst anticiperen op zijn of haar vraag. Als het goed is, ben je de klant telkens een stap voor.”

Groentje af

“Ik zit nu 2,5 jaar bij BeheerVisie. Ik ben gelijk na mijn afstuderen begonnen en heb een ontzettend leerzame tijd achter de rug. Ik kwam als groentje binnen, had geen ervaring met gemeenten of met ICT. Maar de vakkennis die ik via BeheerVisie heb opgedaan, is enorm. Ik weet nu precies hoe gemeenteprocessen werken en wat onze klanten verlangen.”

Mijn collega’s aan het woord